D-program

Det nedenstående D-program er ikke et officielt DcH program, og benyttes kun til vores interne konkurrencer.

Lineføring 1,5 x 10 point
Hund + fører går 20 skridt ud. Dommer leder ekvipagen rundt under hele øvelsen. Hundens skulder skal være ud for førerens venstre knæ.

Stå 1,5 x 10 point
Hund + fører går til en anvist markering, og gør klar med hunden på plads, og i line. Fører kommanderer STÅ. Det er tilladt at fører standser op ved afgivelse af kommando. Det er IKKE tilladt at røre hunden. Efter at føreren har gjort front mod hunden, skal den stå i 5 sekunder. Efter tegn fra dommer, går fører tilbage og stiller sig ved siden af hunden, og efter et par sekunder kommanderer føreren hunden på plads, og samler linen op.

Sid 1,5 x 10 point
Det samme som ”STÅ”. Når hunden sidder, lægger fører linen på jorden, og går til anvist markering. Hunden skal sidde i 5 sekunder.

Dæk 1,5 x 10 point
Hund + fører går til anvist markering, og gør klar med hunden på plads. Med kommandoen DÆK, dækkes hunden af ved den markering, der er gjort klar ved. Det er ikke tilladt at røre hunden. Hunden skal ligge afdækket i 10 sekunder efter at fører har gjort front mod hunden. Efter tegn fra dommer, går fører tilbage, og stiller sig ved siden af hunden, og efter en kort pause tager fører hunden på plads, og efter dommerens ”Ja tak”, samles linen op. Øvelsen er slut.

Indkald 1,5 x 10 point
Hund + fører går til en anvist markering, og gør klar. Fører afleverer sin hund til dommer eller hjælper. Denne holder hunden i linen medbragt af dommer, mens fører går til en anvist markering, og vender sig med front mod dommer/hjælper. Fører stiller sig fuldt oprejst, med hænderne ned langs siden, og kalder på sin hund, som skal sætte sig foran fører. Derefter er øvelsen færdig.

Spring 1,5 x 10 point
Fører + hund gør sig klar foran springbræt med hunden på plads, og i line. Hundefører kommanderer SPRING, og hunden skal springe over brættet. Fører må følge med ved siden af brættet til toppen. Når hunden lander på den anden side, kommanderer fører ”tilbagespring”, og hund + fører skal bevæge sig tilbage igen. Når hund + fører er tilbage igen, skal hunden sidde foran føreren, og efter dommerens tak, er øvelsen slut.

Heldhedsindtryk 1 x 10 point
Hund og føres samarbejde bedømmes.

Der kan maksimalt opnås 100 points i D-klassen.

Nyheder

Sponsorer